Mobirise free html website builder

De Oranjerie licht en ruimte

Midden in de mooiste laan van Ronse - de Fostierlaan - bouwde PATRIMUNDO in 2010 een uitzonderlijk woongebouw: de ORANJERIE.

De ORANJERIE is een nieuwbouwproject met acht buitengewoon heldere en grote appartementen, met oppervlaktes van 103m² tot 151m².

De twee- en driekamer appartementen - deze 3de kamer kan ook als comfortabele 'home office' worden ingericht - zijn verdeeld over 4 niveaus. 
Elk appartement heeft een heel groot zongericht terras met uitzicht op de parktuinen achteraan; op het 3de verdiep is dat zelfs een dakterras, dat bereikbaar is via een binnentrap in de woonkamer. De 2 appartementen op het gelijkvloers hebben dan weer een eigen stadstuin.

8 Heldere appartementen

De ORANJERIE wordt standingvol afgewerkt met duurzame materialen. De rijkelijk ingerichte keuken, de comfortabele badkamer en de prachtige vloeren worden door de klant zelf gekozen bij gerenommeerde leveranciers.

Een inbraakwerende inkomdeur, volkern binnendeuren met inoxbeslag en een grote inloopdouche in de badkamer behoren tot de standaarduitrusting.
Er is uiteraard een lift, en in de garageboxen achteraan het eigendom zal u veilig uw wagen kunnen parkeren.

Lage energieappartementen
De woningen worden niet alleen luxueus gebouwd, zij zullen ook uitzonderlijk energiezuinig zijn: dit gebouw haalt met gemak een Energieprestatie-peil van 80. Ter vergelijking: een doorsnee woning uit de jaren '70 heeft een E-peil van rond de 350!
De appartementen zijn supergeïsoleerd, met HR++ dubbel glas rondom, 10cm spouwisolatie (tegenover de gebruikelijke 6cm) en geïsoleerde chappes.
De weinige extra warmte die de individuele centrale verwarmingsinstallatie nog moet produceren komt van een hoogrenderende condensatie gaswandketel.

De appartementen zijn niet enkel thermisch goed geïsoleerd, zij bieden ook een perfect akoestisch comfort.
De silicaatsteen waarmee wordt gebouwd heeft een extreem hoge densiteit - dit houdt het geluid goed tegen - en de afwerkingschappe is zwevend uitgevoerd.

Lage energieappartementen met een hoog wooncomfort dus.

Spraakmakende architectuur

Dirk Oosterlynck van PATRIMUNDO en Bart Demeestere en Dirk Garmyn van het architectenbureau Demeestere, Garmyn & partners sloegen na hun samenwerking rond Residentie St Martin opnieuw de handen in elkaar voor De ORANJERIE.

De Fostierlaan wordt gekenmerkt door de mooie burgerwoningen die voornamelijk werden gebouwd tussen 1920 en 1940, in een bouwstijl die gaat van neo-Lodewijk XVI tot late art-deco.

De architecten kregen de opdracht om de ORANJERIE goed in dit straatbeeld te laten passen, maar toch een duidelijke eigen signatuur te geven, zoals de art-déco huizen die in hun tijd hadden.

Zij lieten zich dan ook inspireren door deze twee erg verschillende bouwstijlen. De verticaliteit van de raampartijen van de ene en de horizontale lijnen van de andere werden verenigd in de beeldbepalende en resoluut hedendaagse gevel van De ORANJERIE.


Spectaculaire vergezichten

Ook erkerramen zijn heel prominent aanwezig in de Fostierlaan. 

De rechthoekige of ronde raampartijen die in de laan bij bijna elke woning uit de gevellijn steken werden op een eigentijdse manier geïnterpreteerd met glasarchitectuur.


Vier appartementen krijgen een wintertuin die als een glazen doos aan de voorgevel lijkt te hangen.

Dit architecturaal detail verklaart meteen ook de naam van het gebouw: De ORANJERIE, een glazen constructie als bijgebouw bij een landhuis, waarin 's winters oranjebomen en uitheemse planten worden bewaard.

Op dit gesloten terras van 6m bij 1.8m zal u kunnen genieten van spectaculaire vergezichten op de heuvels rond de stad, en dit het hele jaar door - een niet onaardig pluspunt met ons vochtig klimaat. Voor de zonnige dagen is er daarnaast ook een buitenterras aan de achterkant van het gebouw. 

De wintertuin is ook een thermische buffer tussen buiten en binnen, en zorgt mee voor de bijzondere energieprestatie van het gebouw.


De beste ligging

Niet alleen is de architectuur van het gebouw uitzonderlijk, ook de ligging van De ORANJERIE is perfect: midden in het stadscentrum, in een brede laan met veel groen maar weinig verkeer. 

De Grote Markt, de winkelstraten, de grootwarenhuizen en het station liggen allemaal op wandelafstand.

DE ORANJERIE

PATRIMUNDO
Zuidstraat 2
9600 Ronse

Email: patrimundo@patrimundo.com
Phone: +32 473 388 229