La Peregrina voor een zorgeloze toekomst

La Peregrina

Appartement vanaf 263.990EUR

Assitentiewoning vanaf 189.990EUR*.

Volg het project op Facebook FacebookEen perfecte herbestemming

Op wandelafstand van het centrum van Ronse en de grootwarenhuizen bouwt PATRIMUNDO opnieuw een uitzonderlijk project: LA PEREGRINA

LA PEREGRINA is een groep woongebouwen met 13 riante appartementen, 34 assistentieflats en een restaurant, gebouwd in de grote tuin van bijna 1 hectare van de voormalige Villa Vangrootenbruel.

De woningen liggen in 3 gebouwengroepen verspreid over het domein. Ieder appartement of flat heeft een groot terras met zicht op de tuin, waarvan een deel zelfs beschermd monument is. De villa en de tuin worden gerestaureerd volgens het oorspronkelijk ontwerp van 1925.

LA PEREGRINA wordt opnieuw een knap voorbeeld van hedendaagse architectuur en duurzaam bouwen, met uiterst mooi afgewerkte, heldere en perfect geïsoleerde appartementen.
Het project is de perfecte herbestemming voor de imposante maar ietwat vervallen stadsvilla uit het begin van de vorige eeuw.

La Peregrina

De architecten zijn er ook buitengewoon goed in geslaagd om het groene karakter van de immense stadstuin te bewaren: de hele site is bijna volledg autovrij. Er is een ondergrondse parking voor 30 wagens en vooraan zijn er een aantal parkeerplaatsen voor bezoekers. Alle gebouwen zijn verbonden door verharde paden, maar ook door een tunnel, zodat eenieder droog van de appartementen tot aan de parking of de bushalte geraakt.

De 34 assistentiewoningen van LA PEREGRINA zijn het antwoord op de brandend actuele vraag naar aangepaste woningen voor bewoners vanaf 65 jaar. De flats, maar ook het hele domein, zijn extra toegankelijk gemaakt voor mensen met een verminderde mobiliteit: de deuren zijn breed, er zijn geen steile hellingen of treden en alles is per lift bereikbaar.

Een zorgvangnet met een ruim aanbod van diensten aan huis - zoals de aanwezigheid van een woonassistent, een 24 uur permanentie voor het beantwoorden van noodoproepen, huishoudhulp en een maaltijddienst - maakt het leven in LA PEREGRINA veiliger en eenvoudiger.

13 Appartementen

In het domein van 9000m² worden 13 luxueuze appartementen gebouwd, met oppervlaktes tussen 125 en 200m². De twee- en driekamer appartementen - deze 3de kamer kan ook als comfortabele 'home office' worden ingericht - zijn verdeeld over 4 niveaus.
Ieder appartement heeft een heel groot zongericht terras met uitzicht op de tuin.

De appartementen van LA PEREGRINA worden standingvol afgewerkt. Een rijkelijk ingerichte keuken met vaatwas, oven én microgolfoven en een comfortabele badkamer met een inloopdouche met glazen wand behoren allemaal tot de standaard afwerking.
Er is een ruime keuze aan vloerbekledingen en de keuken en het sanitair materiaal kunt u vrij kiezen bij gerenommeerde installateurs.

La Peregrina

Er is ook aan de veiligheid van uw woning gedacht. Zo is er een videofoon zodat u ziet wie er aanbelt en een inbraak- en brandwerende voordeur met 3-punt sluiting.
Het appartement is standaard voorzien van de voorbekabeling voor een alarmsysteem en met de alles-uit knop vergeet u nooit meer de koffiezet af te leggen.

Er is uiteraard een lift die toegang geeft tot de ondergrondse parkeergarage en de kelders.

Voor de bewoners die het wensen kan het appartement worden aangesloten op de dienstenstructuur van de assistentiewoningen.
Op die manier kunt u genieten van de zelfde 24u permanentie als een assistentieflat en net zoveel diensten afnemen als u in de loop der tijd nodig zou kunnen hebben.

*Appartement 122m², 2 kamers en terras voor 263.990EUR exclusief 21% BTW

34 Assistentiewoningen

De assistentiewoningen - de vroegere serviceflats - zijn ontworpen voor mensen vanaf 65 jaar. In LA PEREGRINA woont u zoals thuis: u richt uw woning in met uw eigen meubelen, ontvangt uw vrienden wanneer u wilt en doet alles wat u graag doet, zonder verplichtingen of verantwoording te moeten afleggen. Uw privacy en veiligheid zijn verzekerd: ieder appartement heeft een eigen voordeur met deurspion, een eigen bel, een eigen brievenbus.

In LA PEREGRINA woont u ook heel veilig. Als u iets overkomt, drukt u op de alarmknop en de woonassistent komt u helpen of waarschuwt de nooddiensten en uw familie. De noodoproep staat 24/24 en 7/7 paraat.

In de assistentiewoningen kunt u het basispakket van diensten aanvullen volgens eigen noden of verlangens. Als u het wenst kan de woonassistent u verlossen van alle dagelijkse zorgen en rompslomp en u bijna een hotelservice aanbieden: een warme maaltijd brengen, uw appartement schoonmaken, het bed opmaken, iets dat stuk is herstellen.

La Peregrina

De flats zijn met oppervlaktes tussen de 77 en 130m² zondermeer groot. Zij hebben één of twee slaapkamers, een grote woonkamer, een badkamer die toegankelijk is met een rolstoel en een ingerichte keuken. Zij worden geschilderd opgeleverd, en zijn standingvol afgewerkt met mooie materialen die gemakkelijk te onderhouden zijn.

In de vroegere garage van de villa en het koetshuis liggen de kantoren van de zorgpartner en gezellige gemeenschapsruimtes.
In 2 salons kijkt u samen naar een quiz op TV of speelt u een partijtje kaart met uw vrienden. In de grote zaal van 160m² zullen meer sportieve activiteiten worden georganiseerd: dans, gymnastiek, of waarom geen cursus yoga?

Voor wie nog te jong is om in La Peregrina te wonen is dit project een erg veilige investering: de assistentiewoningen zijn immers het antwoord op de grote vraag naar aangepaste woningen voor de vele wat minder jonge bewoners van deze stad.
De flats zijn heel duurzaam gebouwd en het hele domein wordt centraal beheerd en onderhouden. Maar vooral, u krijgt gelukkige huurders die niet snel zullen willen verhuizen.

* Assistentiewoning 77m² met terras en kelder voor 189.990EUR exclusief 12% BTW

1 Villa

De beschermde woning wordt omgetoverd tot een prachtige brasserie met terras en tuin, waar u in de gerestaureerde woonkamer of salons een heerlijke maaltijd zult genieten of in de namiddag voor de gezelligheid van koffie met taart op een zonnig terras komt.
Niet enkel de villa, maar ook de tuin wordt volledig herbouwd zoals die er in 1925 heeft uitgezien, met een pergola en een vijver.

Planning

De bouw LA PEREGRINA werd gestart in Juni 2014, de oplevering van de appartementen en de eerste fase van de assistentiewoning is gepland voor zomer 2016.

Contact Voor alle informatie over dit project contacteert u Dirk Oosterlynck op 0473.388.229


Ligging

La Peregrina is prachtig gelegen langs een brede straat van het centrum van Ronse, op slechts 700m van de Grote Markt en op wandelafstand van de grootwarenhuizen.
Er is zelfs een bushalte voor de deur.

OPMERKELIJK

La Peregrina

De assistentiewoningen worden erkend door de Vlaamse Overheid en kunnen daardoor worden verkocht met een BTW van 12% ipv de gebruikelijke 21%!

Wist u dat ...?

Lage energie

La Peregrina de naam is van een heel bekende parel? Het is verwerkt in een juweel dat ooit toebehoorde aan Elisabeth Taylor.
Het woord betekent bedevaarder in het Spaans.

Louis Vangrootenbruel, de vader van de voormalige eigenaar en industrieel, had in Ronse behalve deze villa ook 2 textielfabrieken, 'La Perle' en 'La Ruche'.
Ronse staat daarnaast ook bekend als de parel van de Vlaamse Ardennen en was in de middeleeuwen een drukbezocht bedevaartsoord.

Er is dus in meer dan één opzicht een duidelijke link tussen La Peregrina en de stad Ronse.

Brochures